Ce poţi cumpăra de 5 lei din oraş ?

Provocari de sezon in Suceava

Salutare tuturor !

Nu ştim unde se va ajunge prin acest proiect, dar să începem cu prima provocare..

Se tot spune că banii şi-au pierdut din valoare, crezându-se că din 0,5 lei (5 mii de lei vechi) nu se mai poate cumpăra nimic, decât poate o gumă primită atunci cand vânzătorii nu au rest.

Şi-aşa ne-am pornit noi astăzi, 8 iulie 2009, prin oraş în căutarea de produse de calitate, dar care să aibă preţuri incredibil de mici. Pare ireal? Citiţi în continuare..

Ora 09:00 – Am început ziua la „Music Pub” cu o cafea, am citit ziarele (Monitorul, Obiectiv si Crai Nou) şi am navigat wireless pe internet.

 • Pret: 2 lei !!

Music Pub 1
Music Pub 2
Music Pub 3

Ora 12:00 – Venind cu autobuzul, am coborât in staţia Centru. Mi-era puţin foame si sete. Am intrat la „Patiseria Melibeea” de unde am cumpărat un pahar de suc (Fanta sau Cola), iar deoarece la orice produs cumpărat din aceasta patiserie primeşti ceva, am primit şi o gogoaşă „Iamy” (ce chiar e gustoasă) din partea casei.

 • Pret: 0,5 lei !!

Melibeea 1
Melibeea 2

Ora 13:00 – Eram acum pe langă Assist (sediul de lângă statia de autobuz „Bancă”). Fiind tare cald, mi s-a făcut poftă de o îngheţată. De la magazinul „Star” am cumpărat o îngheţată Minuto.

 • Pret: 0,5 lei !!

Star 1
Star 2

Ora 13:30 – Stăteam si ne gândeam dacă mai există oare sifonării in oras.. Trecând pe lângă Grădiniţa din apropierea Cimitirului Evreiesc, am găsit ce căutam! Cu ajutorul proprietarului, o persoană foarte prietenoasă, am aflat că aceasta este singura Sifonărie autorizată din oraşul Suceava, ce deţine un aparat nemţesc de calitate cu funcţii avansate. De aici am cumpărat la ofertă 1,5 litrii de sifon cu aromă de căpsuni ce, spre mirarea mea, chiar avea gust foarte bun.

 • Pret: 1 leu (0,5 lei litrul de sifon şi 0,5 lei pliculeţul cu aromă – ah, şi dacă doreşti şi-un cap de sticlă bun pentru turnat sifon, costă 4 lei capul)
 • Sifonarie 1
  Sifonarie 2
  Sifonarie 3

  Ora 15:00 – Vroiam să ronţăi ceva cât să tină de foame . Mai aveam la mine doar 1 leu.. Nu a durat mult şi am găsit magazinul „Test Prima” de unde mi-am cumpărat un pachet de biscuiţi (0,5 lei), o pungă de sticksuri (0,3 lei) şi o eugenie (0,2 lei). Astfel, pentru scurt timp mi-am astâmpărat foamea.. 🙂

  • Pret: 1 leu

  Test Prima


  Concluzia provocării:

  – am băut o ceaşcă de cafea Lavazza;
  – am citit ziarele Monitorul, Obiectiv si Crai Nou;
  – am navigat prin internet wireless;
  – am băut un pahar de suc Fanta;
  – am mâncat o gogoaşă Iamy;
  – am mâncat o îngheţată Minuto;
  – am cumpărat 1,5 litrii de sifon cu aromă de căpşuni;
  – am mâncat biscuiţi;
  – am mâncat sticksuri;
  – am mâncat eugenii.


  • Totul a costat doar 5 lei !

  Sincer, a fost interesant si pentru noi să aflăm câte se pot cumpăra din 5 lei dacă ştii de unde să faci cumpărăturile. Ştiţi şi voi alte locuri de unde se pot cumpăra produse ieftine şi bune? Sperăm ca vi s-a părut interesant acest articol şi va rugăm sa lăsaţi comentarii la el! Mulţumim!

  Comentarii (13)

   

  1. Ferdy spune:

   Interesant proiect si studiu.
   Succes in continuare!

  2. Catalina spune:

   orice e posibil in Suceava :))) m-am convins 😛

  3. dady spune:

   apropo….ai uitat sa pui inca 1,5 lei la autobuz…mai sus ai scris ca ai venit din statie cu autobuzul….deci 6,5 ai cheltuit….

  4. admin spune:

   Ai dreptate dady, doar ca autobuzul e optional. La cat de mica e Suceava, se poate merge si pe jos de la o locatie la alta,si intre cele prezentate mai sus, mai mult de 10 minute nu dureaza un drum.

   Mersi de corectare oricum 😀

  5. dady spune:

   acu ma corectez si eu….e posibil sa ai abomanement…deci nu dai nici un leu

  6. […] This post was mentioned on Twitter by Raluca Popescu. Raluca Popescu said: @christine_nica @vlad_ion http://10.nightmusic.ro/ce-poti-cumpara-de-5-lei-din-oras/ […]

  7. Arina spune:

   foarte interesant proiectul. cam trist ca am aflat de el abia acum

  8. ionut spune:

   da bravo voua acu ma vorbesc eu din 2011 nu din 2009 vreu sa zic ca acu stiksurile sunt 1 leu si o eugenie 5 mii si daca ti se face pofta si de o inchetata acu cea mai ieftina e 6 mii deci …..

  9. ionut spune:

   interesant dar acu o eugenie e 60 de banii si o inchetata e 50 de banii si stiksuri e si alea vro 60 de banii

  10. Sammy spune:

   orice e posibil in Suceava )) m-am convins
   +1

  11. admin spune:

   Da, orice, dar vorbind de bine 🙂

  12. monica spune:

   sa va zic si eu cate ceva de la magazinul meu din Focsani: acum in 2015 cu 5 lei am foarte multe de oferit: prajituri, biscuiti, napolitane la 0,5 lei. pufuleti punga mare 0,6 lei, eugenii 0,35 lei, suc 3l- 2,5 lei si multe altele la preturi f mici ca s nu mai spunem ca la 1 leu am deja foarte multe produse 😉

  Scrie un comentariu